9 dôvodov pre fotovoltaiku

Pýtate sa prečo by ste si mali zvoliť fotovoltaiku? Ak chcete poznať odpoveď, tak čítajte ďalej. Povieme vám 9 dôvodov, prečo sú solárne panely, dobrým riešením pre vaše bývanie.

1.   Náklady na inštaláciu klesli o obrovských 89% percent

Ako jednej z malá, sa solárnej energetike podarilo klesanie cien technológii, čo k dnešnej dobe je skvelá správa. Do roku 2050 by sa toto percento malo ešte zväčšiť. Na inštaláciu solárnych panelov, môžete získať aj grant a to vo výške 1 500,-

2.   Dlhá životnosť

Výrobcovia poskytujú záruku na využiteľnosť solárnych panelov až 30 rokov. To znamená, že ich výkon neklesne pod 88%, ale ich praktická životnosť je oveľa dlhšia. Na druhej strane, je pravda, že doba sa posúva a tak prídu modernejšie technológie a pravedobodobne si majiteľ elektrárne zriadi nové panely skôr.

3.   Budúcnosť je vo fotovoltaike

Ako príklad môžeme uviesť USA, kde solárna energia pokrýva 50% celkovej spotreby. Obnoviteľné zdroje nahrádzajú a budú nahrádzať klasické formy elektrární. To platí najmä pre uhoľné elektrárne, ktoré sa už teraz zatvárajú. Je to preto, lebo výroba elektriny z uhlia znečisťuje životné prostredie a náklady sú oveľa vyššie ako pri použití ekologickejších možností.

4.   Nainštalovanie solárnych panelov zvyšuje hodnotu vašej nehnuteľnosti

Na predajnú cenu, má vplyv nainštalovanie solárnych panelov. Zákazník, ktorý má záujem o kúpu domu, si vďaka tomuto, môže kúpiť ten váš, pretože ste sa odlíšili a tak ste ho zaujali.

5.   Energiu, ktorú nepoužijete môžete naspäť odpredať do distribuačnej siete

Elektrinu, ktorú vyprodukejte a nevyužijete môžete odpredať do distribuačnej siete. Samozrejme závisí to najmä od spoločnosti, s ktorou máte zmluvu. Preto ak chcete využiť túto službu, informujte sa pred podpisom u spoločnosti, či takúto službu ponúka. Takto môžete do vašej domácnosti vytvoriť ďalší príjem, ktorý sa vždy zíde mať.

6.   Je to výborná investícia

Výrobe elektriny vám ročne ušetrí stovky eur na energiách. A to nie je všetko, taktiež môžete využiť rôzne daňové výhody, dotácie či iné úľavy. Vďaka čomu sa vám vytvorí výnos viac ako 15% ročne, čo prevyšuje aj výnosy z banky.

7.   Lacnejší zdroj energie

Fotovotaika postupne nahradzuje klasické elektrárňe. A vďaka slnku je tak najlacnejšou formou energie zo všetkých. Ročne sa tak ušetrí 35 ton oxidu uhličitého a 75 miliónov barelov ropy.

8.   Vďaka fotovotaike znížite emisie

Používanie solárnej energie v domácnosti, má priamy vplyv na znižovanie emisií ročne. Po dobu 30 rokov takto znížite svoju ekologickú stopu o sto ton CO2.    

9.   Stanete sa nezávislým na elektrárňach

Nedá sa očakávať, že by cena energií v budúcnosti klesla. Ak sa nechcete chytať za hlavu, vždy keď uvidíte faktúru za elektrinu, využite solárne panely.

Zaujali sme vás? Tak využitie našu nezáväznú konzultáciu, kde vám naši odborníci radi poradia a zodpovedia vám všetky vaše otázky, ohľadom solárnych panelov.

1 komentár k “9 dôvodov pre fotovoltaiku”

Vložiť komentár